Уродженка Миколаївщини підкорила США українською кухнею

Чимало українців вирушають за кордон у пошуках особистого щастя, професійного зростання та самореалізації. Всі вони  зіштовхуються з труднощами, але деяким все-таки вдається вхопити удачу за хвіст та зробити успішну кар’єру. Українська емігрантка  та уродженка Миколаївської області Анна Волошина, сама того не очікуючи, підкорила Америку українською кухнею, повідомляє “mykolayivchanka.com”. 

Історія успіху миколаївської шеф-кухарки Анни Волошиної

Анна Волошина переїхала до Сполучених Штатів майже десять років тому. Це сталося практично випадково, коли американська компанія вирішили придбати стартап, розроблений чоловіка Волошиної, розповіла вона в інтерв’ю “Радіо Свобода”. Тоді молода родина і емігрувала за океан. Попри наявність диплому економіста одного з найпрестижніших вузів України, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, перші три роки життя за кордоном працювати за спеціальністю вона не могла.

 Анна була домогосподаркою і, як щира українка, дбала про домашнє вогнище. Вона балувала свого чоловіка різноманітними національними смаколиками, а пізніше почала дивувати своїми кулінарними шедеврами ще й колег коханого. Американці буквально сходили з розуму від українського борщу та  вареників. Саме тоді вона почала фотографувати свої страви та писати рецепти на своїй сторінці у соціальній мережі. Таким чином уродженка Миколаївської області створила свій кулінарний блог, який і став початком її історії успіху. 

Ще однією визначною подією в її житті стало запрошення  якості фуд-фотографа фірмових страв шеф-кухарів у Сан-Франциско на одну з вечірок, а потім і пропозиція приготувати таку ж вечерю, але в українському стилі. Волошина не проґавила цього шансу та вирішила, що немає нічого кращого за старі, перевірені часом родинні рецепти. П’ять качок за найкращими рецептами мами та бабусі, квашена капуста, мамалига, а також вишнева наливка звели з розуму американців. Це був справжній успіх. Останній постріл був прямісінько в серце – на десерт талановита українка приготувала трубочки з кремом. Такі вечері вона почала готувати кожних вихідних. Це був справжній фурор. 

Анна Волошина зізнається, що переїзд до Сполучених Штатів став доленосним в її кар’єрі, адже саме за океаном вона змогла перетворити улюблене захоплення на справжню професією. Тепер вона планує отримати професійну освіту кухаря у кулінарній академії, пише книгу-манускрипт, щоб популяризувати українську кухню у всьому світі. 

Як світова пандемія вплинула на бізнес Анни Волошиної

Нині бізнес у всьому світі переживає не найкращі часи. Вечері в українському стилі також вимушені були переформатуватися. Великі вечірки, як раніше, поки не проводяться, але Анна Волошина не перестає готувати. Один із напрямів її діяльності тепер онлайн курси, які користуються неабиякою популярністю. Середнє охоплення близько тисячі глядачів. Миколаївчанка навчає всіх бажаючих готувати українські страви за кордоном.