Романтичні традиції та звичаї у День Святого Валентина: що можна зробити у Миколаєві?

Головне свято лютого – День усіх закоханих – святкують у багатьох країнах світу. Звісно ж, кожна культура привносить свої регіональні елементи у свято, тим самим роблячи його різноманітнішим і ближчим до своєї культури. Деякі з таких романтичних звичаїв і традицій перетнули кордони країн і поширилися світом, деякі – так і залишилися «родзинкою» регіону. Далі на mykolayivchanka.

Пропонуємо познайомитися з незвичайними та цікавими традиціями, звичаями різних культур у це свято та дізнатися, де можна здійснити їх у Миколаєві.

Вішати замок на кохання

Кажуть, що традиція вішати замок на кохання прийшла в нас із Європи. З великою ймовірністю, її коріння тягнеться з Італії, саме з Флоренції. Юнаки та дівчата вішали замочки як символ свого кохання на міст Понте Веккьо, а ключі від них кидали у води річки Арно, таким чином «запечатуючи» свої почуття та гарантуючи вірність. «Кохання під замок» – традиція, яку люблять не лише молоді пари закоханих. Такий обряд став поширеним і серед молодят.

Зазвичай замки кохання вішають на мостах. «Мости кохання» є у багатьох містах світу. У Миколаєві для цього було обрано понтонний міст. Миколаївські ЗМІ пишуть, що перший замочок з’явився на мосту 2008 року. З тих пір вони почали з’являтися там регулярно, дуже припала до душі традиція молодятам. Замочки були різні: з написами та без, великі та маленькі.

Колись у Миколаєві говорили про створення «Алеї кохання» із металевим арт-об’єктом «Дерево кохання», на яке миколаївці також могли б вішати весільні замочки. За задумом, об’єкт мав розташуватися неподалік скверу «Серце міста», але проєкт так і залишився нереалізованим.

Де реалізувати?

Фото – 0512.ua

Проте вже 2012 року у Миколаєві вирішили, що замкам на понтонному мосту не місце. Мабуть, від цієї ідеї вирішили відмовитися, тому що кількість замків, що наростає, обтяжує конструкцію мосту і може привести його до затоплення. У світі відомий не один випадок завалення мостів під вагою таких замочків. Для того, щоб закрити своє кохання на замок, миколаївцям запропонували альтернативу: на верхньому БАМі було відкрито металеву скульптуру «Лебедине серце». Арт-об’єкт – це конструкція у виді серця, створеного фігурами двох лебедів.

Якщо 14 лютого Ви хочете «закрити ваше кохання на замок» – «Лебедине серце» до ваших послуг.

Запустити ліхтарик кохання

Традиція із запуском небесних ліхтариків чи ліхтариків кохання прийшла в нас зі Сходу. Звичай запускати ліхтарики є в Китаї, Тайвані, Таїланді.

Китайські небесні ліхтарики запускають у різних випадках, але саме у нас ця традиція закріпилася у закоханих. Існує безліч різних версій, чому запускаються ліхтарики. Зупинимося на романтиці. На Сході є традиція: три небесні ліхтарики запускають молодята, а потім освідчуються один одному в коханні: вважається, що обряд приносить злагоду до шлюбу.

У нашій культурі ліхтарики часто асоціюються саме з закоханими. Найчастіше і зустріти їх можна у формі зрізаного знизу серця червоного кольору. Перед запуском небесних ліхтарів заведено загадувати бажання. А якщо ліхтарик летить високо та безперешкодно, то вважається, що й у стосунках закоханих проблем не буде.

Де реалізувати?

Вирішили запустити із другою половинкою небесний ліхтарик на День Святого Валентина? Підготуйтеся до цього заздалегідь. Адже можна продумати сприятливі умови для польоту без перешкод, головне – правильно обрати місце.

Напевно, найвдалішим місцем для запуску ліхтариків закоханими стане один із міських пляжів. Там і вітер попутний, і практично немає дерев та дротів. Ви можете вибрати найближчий до вашого будинку пляж: Намив, Стрілка, Чайка або будь-який інший – обирати лише вам. Нерідко можна побачити миколаївців, які запускають ліхтарики з верхнього БАМа. Місце високе і дозволяє довго спостерігати за польотом ліхтарика.

Незвичайні традиції країн світу

Ця частина тексту більше буде цікавою для миколаївчанок. Все пов’язано з незвичайними традиціями у різних країнах світу, пов’язаних із Днем Святого Валентина. Існує думка, що в Нідерландах і Канаді в цей день жінки можуть взяти долю стосунків у свої руки і сказати чоловікові: «Одружись зі мною!». Причому обранця, який відмовив, чекає «покарання» або відкуп. А на Філіппінах взагалі період до та після свята Дня Святого Валентина перетворюється на сезон весіль.

Вже готові до нового етапу відносин? Так, у РАЦСах міста у цей період не пробитися, такі дати необхідно забронювати заздалегідь. Але у Миколаєві можна зареєструвати шлюб за добу.

Де реалізувати?

Узаконити відносини в експрес-форматі в Миколаєві можна в декількох місцях. У цьому вам допоможуть:

  • Палац урочистих подій на вул. Спаській, 44;
  • Палац урочистих подій на вул. Шевченка, 58;
  • Краєзнавчий музей «Старофлотські казарми» по вул. Набережна, 29.

Зробити фото у романтичних місцях

А можна вдатися до старої доброї традиції – зробити фото з рідними та близькими, щоб зберегти важливі моменти з ними. У День закоханих можна пройтися місцями, цінними для Ваших стосунків: перше побачення, перший поцілунок, перша зустріч…Або вибрати для фото популярні у пар місця.

Де реалізувати?

Фото – Niklife

У дитячому містечку «Казка» на лавочці для закоханих, на тлі численних святкових фотозон у місті, біля пам’ятника нареченій поблизу Палацу урочистих подій на Спаській, біля арт-об’єкту «Лебедине серце».

Звісно, це не повний перелік традицій, якими можна потішити свою другу половинку у Миколаєві. І реалізувати будь-яку із цих романтичних ідей можна не лише у День Святого Валентина. Варто лиш пошукати та застосувати фантазію – і можна виявити, що коханого чи кохану можна дивувати хоч щодня. А деякі пари мають свої романтичні традиції та звичаї, цілком можливо, зовсім не пов’язані з Днем Святого Валентина. Адже і правда: День Святого Валентина – не єдиний день у році, коли можна вкотре довести своє кохання.

А які романтичні традиції має ваша пара?

.,.,.,.