Дитячий візок: правила вибору зимових моделей

Прогулянки потрібні малюкові, до зимових променадів потрібно підготуватися. Від коляски залежить комфорт при пересуванні по засніжених стежках та слизькому покриттю. Моделі транспорту відрізняються за характеристиками, які необхідно враховувати. Ми розповімо, як правильно вибрати зимовий візок, щоб не помилитися з покупкою.

Різновиди виробів

Для холодної пори року підійдуть не всі моделі. Ціни на дитячі коляски залежать від виду та матеріалів. Для зими підійдуть такі варіанти:

  • універсальні;
  • прогулянкові;
  • трансформери;
  • класичні.

Останні комплектуються люлькою. Вона актуальна, якщо дитина ще зовсім маленька і засинає на свіжому повітрі. Вищеперераховані коляски обшивають теплими полотнами, щоб холод був не такий страшний.

Основні параметри моделей

Крім типу транспорту, значну роль відіграють технічні характеристики. При виборі зверніть увагу на:

  1. Колеса. Відіграють роль розмір та матеріал. Важливо, щоб забезпечувалося хороше зчеплення, адже взимку іноді доведеться гуляти з дитиною в ожеледицю або засніженими стежками. Підійдуть моделі з гумовими або колесами зі спіненого матеріалу. Обов’язково наявність протектора. Чим більше колеса, тим краща прохідність. Це актуально після хуртовини і під час прогулянки нерівним покриттям.
  2. Амортизація. Завдяки цьому коливання зводяться нанівець. Малюк не прокинеться, якщо візок наїде на яму або вибоїну. Вибирайте коляски з гарною амортизацією.
  3. Глибока накидка. Капор потрібний під час снігу, дощу або сильного вітру. Він захищає малюка від несприятливих погодних умов та запобігає переохолодженню. Вибирайте моделі з накидкою із замші або шкіри.
  4. Вага та розміри коляски. Легкі моделі менш стійкі, але з гарною маневреністю. Для зими підійдуть варіанти вагою 13-17 кг. Вони стійкі та легко управляються.
  5. Гальмо. Коляски з ручним способом зниження швидкості зручніші взимку. По-перше, простіше натиснути на кнопку, а по-друге, менший шанс послизнутися. Головне — гальмо має швидко спрацьовувати.

При виборі зимового візка важливо враховувати всі характеристики. Вони впливають не тільки на комфорт малюка, а й на зручність керування.

Додаткові параметри

Компактні моделі зручніше зберігати вдома, якщо немає балкона або нема куди винести виріб. Пригляньте складні коляски. Зверніть увагу на матеріал ручки. Спінені зберігають тепло, долоні не замерзнуть під час тривалої прогулянки.

Якщо ручка перекидається, можна повернути коляску. Це актуально за сильного вітру або хуртовини. Деякі виробники комплектують вироби дощовиками, не потрібно купувати окремо на випадок негоди.

Вибирайте багатофункціональні коляски. Зверніть увагу на наявність та кількість додаткових відсіків та кишень. У них можна покласти пляшку з водою чи їжею, термос тощо. За умови правильного вибору коляски ви забезпечите максимальний рівень комфорту під час тривалих прогулянок взимку!

.,.,.,.